Creative Oproep bij ScrapPlezier..............

Wil jij Gastdesigner bij ons zijn? Mail ons dan nu via dt@scrapplezier.nl

4 december 2014

Zie ginds komt de Stoomboot! - Stap voor Stap.

Jjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Sinterklaas is in het land en pakjesavond naderd.
Wat is er nu niet leuker om voor deze spannende avond
lekkere en gezellige Sinterklaas traktatie's te maken.

Doe mee met deze online Sinterklaas Cupcake Tutorial


Stap voor stap laat ik zien hoe je cupcakes maakt in de vorm van bootjes, en je ze vervolgens kunt optuigen. Maak super leuke Sinterklaas-stoombootjesKnip stukken bakpapier van 20x28 en vouw ze twee keer dubbel in de lengte. Vouw vervolgens de strook dubbel in de breedte en niet beide uiteinden vast.Zet een cupcake papiertje in iedere strook, plaats de stroken tegen elkaar op een bakplaat en vul de cupcake papiertjes met cupcake deeg. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen van het recept.Snijd van bruin rolfondant voor ieder bootje een strook van 4x13 cm. Snijd de strook schuin door en snijd uit het midden een rechthoek van 4x2 cm. Zorg voor ieder bootje voor twee gespiegelde delen. Smeer wat piping-gel op de onderranden en plak tegen de bovenrand van de cupcake. Snijd na het beplakken van beide zijden de voor- en achterkant schuin af.Spuit met chocolade-icing de bovenkant vol. Laat vervolgens het bootje goed drogen.

Tip: je kunt ook chocolade-botercreme gebruiken, plak dan eerst de gedecoreerde schoorsteen vast op de cupcake, vul het bootje vervolgens met botercreme en plak als laatste de vlaggetjeslijntjes vast.Snijd de kaneelstok in in drie gelijke delen en breek de kaneelstok door. Rol bruine(chocolade)fondant uit en steek voor iedere schoorsteen een rondje uit van 3 cm. Maak het rondje aan een kant iets vochtig en plak op iedere schoorsteen aan een kant een rondje.Maak een rolletje van 9 cm. voor iedere schoorsteen. Leg het rolletje in een rondje en plak de uiteinden aan elkaar. Plak in ieder rondje een schoorsteen iets scheef vast (niet te scheef anders wordt de schoorsteen topzwaar en valt deze te snel om). laat de schoorsteentjes goed drogen.  Maak van gum-paste een plat ovaaltje van 2x4cm. Beplak het ovaaltje met mini marshmallows. Laat de stoomwolkjes goed drogen.


Neem een stukje gum paste dat iets groter is dan het figuurtje dat je wilt maken en poeder dit licht. Vul met het stukje gum paste het figuurtje in de mal en druk het geheel goed aan. Duw de gum paste iets naar het midden van het figuurtje of naar één van de zijkanten. Vorm van het teveel een rolletje dat nog aan het figuurtje vastzit (zie foto). Haal met behulp van het rolletje het figuurtje gemakkelijk uit de mal. Snij het rolletje eraf met behulp van een mesje of schaartje. Maak meer figuurtjes en laat deze goed drogen.

Tip: Voor de cadeautjes of de chocoladeletter kun je ook voorgekleurde gum paste gebruiken.
 


Schilder de details op de figuurtjes met dusting powder en alchohol of de stiften. Laat de figuurtjes opnieuw goed drogen.Maak kleine stukjes fondant/gum-paste iets vochtig en plak hiermee op iedere schoorsteen twee pakjes (chocolade-letters en het grote boek kun je natuurlijk ook gebruiken). Plak vervolgens een Sint, pietje of het paard Amerigo vast op iedere schoorsteen. Laat deze schoorsteentjes weer verder drogen.Teken met de bruine stift een lijn op het velletje ouwel. Kleur vervolgens vlaggetjes in verschillende kleuren van ieder 1cm. aan de bruine lijn vast, 8 vlaggetjes in totaal. Knip nu het vlaggetjeslijntje uit. Maak er 2 voor iedere stoomboot.


Maak de chocolade-fondant aan de onderkant van de schoorsteen iets vochtig, controleer of de chocolade-fondant plakkerig wordt (maar niet te nat). Plak de schoorsteen vast op het dek van de stoomboot. Wacht met verder decoreren tot de schoorsteen goed vast zit.

Tip: je kunt de schoorsteen ook vastplakken met een beetje chocolade-icing.


Maak het plekje van het stoomwolkje dat je vast wilt plakken iets vochtig, controleer of de gum-paste plakkerig wordt. (maar niet te nat.) en plak het wolkje vast op de schoorsteen. Zorg dat het stoomwolkje goed vast blijft zitten voor je verder gaat.


Plak op de buitenste vlaggetjes van iedere vlaggetjeslijn aan de goede kant een vochtig stukje chocolade-fondant. Plak nu aan de achterkant van de boot en de achterkant van de schoorsteen de buitenste vlaggetjes vast. Doe dit bij ieder stoombootje.
De stoombootjes zijn nu klaar om uit te varen!

Benodigde materialen (voor 9 cupcakes)

 • cupcake deeg
 • 5 stukken bakpapier van ieder 28cm.
 • 9 cupcake papiertjes
 • Nietmachine
 • 200 gram bruine fondant (chocolade)
 • 200 gram chocolade-icing (middelste consistentie)
 • Spuitzak
 • Piping-gel (eetbare lijm)
 • 3 Kaneelstokken
 • Ronde uitsteker 3cm.
 • 125 gram witte gum-paste
 • 60 witte mini marshmallows
 • Viltstiften met eetbare inkt: bruin, geel, blauw, rood en groen
 • gouden dusting-powder
 • Alcohol
 • 1 grote of 5 kleine velletjes ouwel (opeet-papier)
 • Kwastje
 • Schaartje
 • Mesje
 • Poederzakje (pantykousje 40den. met maizena/poedersuiker)

1 opmerking:

 1. Ohw, wauwie!! Kijk dan toch hoe leuk dit is. En lekker.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...