Creative Oproep bij ScrapPlezier..............

Wil jij Gastdesigner bij ons zijn? Mail ons dan nu via dt@scrapplezier.nl

3 januari 2014

Budgettips voor het Scrappen...........

Scrappen duur ? Welnee, niet met deze budgettips...

Scrapbooking is een leuke hobby, maar voor sommige mensen te duur omdat men bang is veel aan te moeten schaffen... er zijn echter tal van budgettips om toch zelf dat leuke scrapalbum te kunnen maken...
Voor scrapbooken geldt: Alles is bruikbaar! Hooi, stro, zand, watten, lintjes, kralen, knopen, veertjes, folders, oude postzegels, behang, overal is wel een gebruiksmogelijkheid voor te verzinnen. Oude spellen zoals scrabble of rumicub zijn leuk te gebruiken voor hun lettertjes. En wat helemaal superleuk is dat zijn oude bingokaartjes... erg leuk om in je layout te gebruiken. .
Embelishments maak je vaak eenvoudig zelf van restjes papier... een stuk voordeliger als kant en klaar kopen in de winkel.
Platte cadeautjes voor in je scrapbook maak je heel eenvoudig met karton, waarover je een vrolijk gekleurd papiertje en wat lint plakt
Je kunt ook stof met een print gebruiken als Embellishment (vooral stoffen met een wat grotere print...): plak de stof op het aslan, knip de afbeelding uit en plak deze vervolgens op de pagina.
Diaraampjes kun je erg goed bekleden met papier of stof. Met behulp van dubbelzijdig plakfolie (aslan) krijg je het mooiste effect. Ook kan je natuurlijk schilderen, beplakken, of andere technieken toepassen.
Maak eens gebruik van zelfgemaakte droogbloemen. In de herfst kun je heel mooi herfstblad zelf drogen.
Je kan er een speciale pers voor kopen of maken, maar drogen gaat ook goed tussen een paar vellen keukenrol, in een dik boek (telefoonboek)
En je geduld doet de rest....
Bewerk ook de randen van je foto’s eens. Dit kan je doen met een inktkussen, stiften, verf, schuurpapier of een wattentip met bleekmiddel (voorzichtig met het laatste).
Gebruik voor een speels effect veel verschillende lettertypes door elkaar, zo’n titel valt echt op.
Gebruik je foto’s om een verhaal te vertellen, dus fotografeer zoals je zou filmen. Een overzichtsfoto, details zoals gezichten, handen die met iets bezig zijn, het eindresultaat, bloemen in de omgeving.
Wanneer je foto’s een erg aanwezige achtergrond hebben zoals een muur of een schutting kan je deze natuurlijk wegknippen, maar overweeg ook eens om een foto van alleen de achtergrond te maken en deze als achtergrond of tag in je scrapbook te gebruiken.
Meer budgettips: kijk eens in folders, gebruik cadeaupapier als achtergrond, haal lintjes, knopen en evt. ritsen en andere versieringen van oude kleding voordat je deze wegdoet.
Als je scrapbookmateriaal wil kopen denk dan aan dingen als fibers, rub-ons vooral letters, eyelets, strasssteentjes en brads. De rest valt allemaal zelf te downloaden of te maken. Je wordt er alleen maar creatiever van.
Je kan heel makkelijk papier naaien met de naaimachine: hou er wel rekening mee dat je naald heel bot wordt van papier, dus die is daarna niet goed meer te gebruiken bij stof. Naaien is een hele handige manier om vellum vast te zetten. Je steken moeten niet te klein zijn, dan gaat het papier scheuren.
Een leuk idee is om een scrapbook te maken van een oud boek
Als je een leuk kleurtje langs je plaatje of achtergronddessin wil hebben, dan kun je spons in stukjes knippen en met een mooie kleur viltstift kleuren en daarmee de randen van de foto, plaatje of achtergrond deppen.
Gespjes voor je scrapbook kan je ook maken van de sluitingen van frisdrankblikjes
Snij of knip uit restjes papier eens rondjes of vierkantjes en gebruik deze als kader om je foto. Ook kan je restjes papier gebruiken als fotohoekje of tekstballonnetje
Maak van grotere resten (ca 15 x 15) ook eens een mini-album.. of gebruik je resten voor een scrapkaart..

Aangezien er voor ons (designers van Scrapplezier)  ook wel eens dagen, weken en zelfs maanden zijn dat het financieel minder gaat wij ook genoodzaakt zijn om terug te grijpen naar ouderen materialen of soms zelf materialen die al gebruikt zijn.....
Ik heb voor jullie ook een budget projekt gemaakt van bruin papier, gebaks doiley's  en twine (koord-draad) namelijk :

Traktatie zakjes, Cadeau zakjes!!!!


Om een zakje te maken heb ik gebruikt gemaakt van een  bouwplaat die als mal fuctioneerd

http://paperm.jp/craft/gift/giftbag/index.html

De mal heb ik uitgeknipt, overgetrokken op bruin inpakpapier, in elkaar gezet en de delen vast gelijmd
die vast gelijmd moesten worden.
Aan de bovenkant het ik het zakje op ongeveer 1.5 cm omgevouwen, (vergeet niet om voor het dichtvouwen de traktatie of cadeautje in het zakje te doen) voor de verder afwerking heb ik
gekozen voor een doiley die ze ook voor gebakjes gebruiken maar je kan ook bijvoorbeeld een
doiley stansen van kranten papier, dat was ook in eerste instantie mijn bedoeling maar mijn zakje was veel
groter dan de doiley en dat vond ik niet echt heel mooi staan. De doiley heb ik door midden gevouwen en
voorzien van twee gaatjes. De doiley op de bovenkant van het zakje gelegt.  De twine heb ik door het oog van de naald gehaald en door de gaatjes van de doiley geprikt en tevens het zakje meegenomen zodat deze goed dicht zit.

Gebruikte Materialen : bruin inpakpapier, een doiley en twine

3 opmerkingen:

Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...