Creative Oproep bij ScrapPlezier..............

Wil jij Gastdesigner bij ons zijn? Mail ons dan nu via dt@scrapplezier.nl

14 september 2013

Art Journaling by Brigitta.........

Ik schrijf dit stukje op het moment dat buiten de regen met bakken uit de hemel valt en het 's avonds echt al fris is vindt ik.
Steeds meer tijd dus om lekker te scrappen. Heel vaak zag ik prachtige art journaling pagina's voorbij komen op het internet en dit wilde ik zelf ook eens proberen. Maar wat is nu precies een art journal? Op hetzelfde internet vondt ik de volgende uitleg die volgens mij wel de hele lading dekt:

"Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en  je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen".

Ideaal dus om te spelen met alle mooie sprays/stencils/stempels etc uit de webwinkel van Scrapplezier.


Mijn pagina begon ik met het simpel sprayen van 3 kleuren dylusions op een vel aquarelpapier. Hierna met het stencil van The Crafters Workshop en witte dylusions de "stenen" gemaakt. Hierop kwamen dan weer diverse achtergrond stempels en stencil afdrukken met distress inkt. Ook gebruikte ik de stencils om met gesso de witte ornamenten aan te brengen. Ook acrylverf mocht niet ontbreken aan deze pagina. Ik maakte de blauwe cirkels met de verf en accentueerde de randen met gelato en stempelde in de rondjes summier met een stempel.  De zwart witte blokjes aan de zijkanten van de pagina is ook weer een stempel in combinatie met witte permanent marker. 
 

De mevrouw op deze collage stelde ik samen uit allerlei tijdschriftenknipsels. Aan elkaar papierpiecen en beschermen met een laagje gel medium. Ook de vlinders zijn knipsels uit een boek. 


Als laatste bracht ik doodles aan met zwarte en witte permanent markers, en natuurlijk de tekst. Just be You: een herinnering aan mezelf dat je ten alle tijde je eigen persoontje moet blijven en niet moet willen voldoen aan de verwachtingen van andere mensen. 

Ik heb erg veel plezier beleefd aan het maken van deze pagina... het zal zeker een vervolg krijgen.

Gebruikte materialen: diverse kleuren dylusions spray inkt, diverse kleuren distress inkt Ranger,
Stencil TCW minibricks en minitile texture, Kaisercraft rhinestones silver,
Zing embossing powder white, Foam Brush 25 mm

4 opmerkingen:

  1. Super mooi geworden brigitta heel wat anders dan je andere werk, maar net zo mooi al kan ik er zelf niet mee uit de voeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super gemaakt en leuk om ons op die manier mee te nemen in een art journal.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...