Zelf ben ik niet zo'n ster in de keuken, ik hou er gewoon niet van!!
Daarin tegen bewonder ik wel iedereen die dit geweldig vinden om te doen.
Voor deze tutorial heb ik ook gekozen om de bron ergens anders vandaan te halen dan dat
jullie op mijn kookkunst moeten afgaan. In deze turorial laat ik jullie 10 gemakkelijke
DIY snacks zien speciaal voor de Kerst!!!
Aardbeien Kerstman (Bron)
Ik stuitte op deze superschattige kerstmannen van aardbeien! Dit is echt
een
voorbeeld van een makkelijke snack voor kerst, die je in no time
hebt gemaakt.
Zelfs ík zou deze snack nog kunnen maken. Je haalt het
groene kapje van de aardbei en zorgt ervoor dat je deze plat afsnijdt
zodat de kerstman goed blijft staan.
Snijd het bovenste deel van de
aardbei eraf, doe wat slagroom op het grote
deel en zet de bovenkant er
weer op. Een dotje slagroom op de top en tada,
daar is de muts van de
kerstman. Voor de knoopjes van de jas kun je ook
slagroom gebruiken en
voor de ogen een klein stukje chocola of hagelslag/sprinkles.
Makkelijk,
lekker en niet eens zo héél ongezond
(als je niet teveel slagroom
gebruikt).
Candycane kerstboomcupcakes (Bron)
Hóe schattig is dit romantische cupcakeje met witte kerstboom?!
Deze
boompjes kun je maken door cupcakes te bakken, daar zuurstokken
in te
steken (als stam van de boom) en er kleine ijshoorntjes op te doen.
Deze
dompel je onder in gesmolten witte chocolade en dip je vervolgens in
witte kristalsuiker of iets anders dat korrelig en wit is. De boom kun
je versieren
met ronde sprinkles. Daarna kun je het ‘landschap’ nog
versieren met fondant,
waar je bijvoorbeeld cadeautjes mee kunt maken.
Dit is een snack voor de zoetekauwen onder ons, maar mensen die minder
fan
zijn van enorm zoete dingen kunnen er alsnog van genieten door
ernaar te kijken,
want wat zouden deze kerstboomcupcakes er geweldig
uitzien op tafel!
Glittermacarons (Bron)
Macarons zijn natuurlijk al leuk en lekker van zichzelf, maar glitter
maakt alles nóg beter!
Maak je macarons (als je op de link klikt kom je
ook op recepten voor macarons uit) en
versier deze met eetbare rode en
witte glitters. Als dit geen kerst uitstraalt,
weet ik het ook niet
meer. Je kunt de macarons nog specialer maken door de
vullingen in
laagjes op te bouwen, door af te wisselen met vanille- en
chocoladevulling.
Rendierkoekjes
Van deze treat heb ik helaas geen goede bron kunnen vinden en
ik heb er dus
ook geen exact recept van. Máár, in principe kun je deze
rendiergezichtjes
maken op elke koekjes! Bak gewoon een willekeurig
soort koekje, het liefst
met glad oppervlak, en gebruik wat frosting en
gesmolten chocolade om er het gewei,
de ogen en de neus op te maken.
Heel simpel, maar oh zo schattig!
Sneeuwpoppen op stokken (Bron)
Marshmallows zijn altijd goed in de winter. Of je ze nu in je warme chocolademelk laat drijven,
ze los eet als snoepje of er sneeuwpoppen
van maakt als leuke tafeldecoratie.
Schuif drie marshmallows op een
satéprikker; dit is het lichaam van de sneeuwpop.
Decoreer je sneeuwpop
met zoute stokjes als armen, een stukje zure mat als sjaal,
gesmolten
chocolade voor het gezicht en de knopen, een oranje tic-tac als neus
en
een oreo met ronde toffee bovenop als hoed.
Deze sneeuwpoppen op stokjes
zouden ook heel leuk zijn om te trakteren!
Zoute stokjes kerstboom (Bron)
Wauw, deze snack is origineel! Eigenlijk heb je er alleen zoute stokjes,
groene en gele frosting en sprinkles voor nodig. Als je op de link
klikt kun je precies
zien hoe je deze kerstbomen kunt maken, maar het
komt erop neer dat je het
zoute stokje op aluminiumfolie legt en de
warme frosting daar in, van lange
naar korte, stroken overheen druppelt.
Met witte sprinkles kun je ‘sneeuw’ in de
boom maken en met gele
frosting kun je de boom een kerstster geven.
Of deze snack echt lekker
is betwijfel ik, maar ik vind het idee heel goed bedacht!
Rendierkoppen (Bron)
Weer zo’n schattige snack op een stokje! Deze rendieren zijn wederom
eenvoudig te maken,
door een marshmallow op een lollystokje te prikken.
Hierna dip je de marshmallow in de gesmolten melkchocolade, laat je dit
een klein
beetje afkoelen en druk je ondertussen een gebroken pretzel
als gewei op de bovenkant.
Het gezicht maak je van sprinkles of
frosting. Leuk strikje erom en klaar!
Zo makkelijk, maar zó cute!
Santa Cookies (Bron)
Ha, dit is echt mijn favoriet van deze tien snacks. Wat zijn deze kerstmannenkoekjes goed
gelukt, zo netjes ook! Hoe je de koekjes maakt
en versiert, kun je lezen in het recept
van de bron. Deze kosten best
wat tijd en moeite om te maken, denk ik, maar
het resultaat mag er zeker
zijn.
Frosting Kerstboomcupcakes (Bron)
Nog meer kerstbomen, gemaakt van ijshoorntjes! Je bakt eerst een aantal
cakejes,
dat is de ‘pot’ van de kerstboom. Vervolgens zet je het
ijshoorntje op de kop in
een toefje slagroom en bedek je de buitenkant
helemaal met groene frosting.
De frosting spuit je er in kleine toefjes
op, waardoor er een soort uitstekende takkeneffect
ontstaat. De boom kun
je versieren met sprinkles, maar je kunt ook kiezen
voor zilveren
pareltjes als op de foto. Ook weer zo’n leuk, origineel idee!
Candycane marshmallow pops (Bron)
Tot slot een treat die je kunt gebruiken om in je warme chocolademelk te
dippen.
Of om gewoon zo op te eten, dat kan natuurlijk ook. Je hebt
kleine candycanes nodig,
om in een grote marshmallow te stoppen. Andere
candycanes verbrijzel je met een deegroller,
tot er alleen nog kleine
stukjes over zijn. De marshmallow dip je in gesmolten chocolade en
voordat het opdroogt rol je deze door kleine, gebroken stukjes
candycane.
Wacht tot de chocolade hard wordt en geniet van je
lolly/marshmallowpop/chocomelkdipper!
Als je dit allemaal voorbij ziet komen krijg je gewoon honger.
Welke snack lijkt jou het lekkerst?
En welke zou jou zelf willen maken?
Ik zou voor de Aarbeien Kerstman en de Glitter Macarons gaan!
Jammie! Ziet er allemaal heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Rimmie
Wat ziet dat er allemaal leuk en lekker uit. Ik zou gaan voor de sneeuwpop op een stokje, denk dat die kinderen wel heel erg aanspreekt.
BeantwoordenVerwijderengroetjes Angelique