Creative Oproep bij ScrapPlezier..............

Wil jij Gastdesigner bij ons zijn? Mail ons dan nu via dt@scrapplezier.nl

8 maart 2013

Kaartjes met Cheery Linn!

Geinspireerd door een artikel in de Craft Stamper van vorige maand ben ik aan de gang gegaan met de mooie stansjes van cheery linn, gesso en verf. Ik wil jullie vandaag 2 kaartjes laten zien, de ene heb ik gemaakt met papier en de andere met foam. De techniek is hetzelfde, maar de uitwerking is heel anders.
Deze paarse kaart heb ik gemaakt met stansjes die ik uit witte foam heb gestanst. De stansjes heb ik opgeplakt op de tag, de cirkel is van chipbord en voorbewerkt met gesso. Daarna heb ik de hele tag (inclusief stansjes) ingesmeerd met gesso. Dit laten drogen en daarna gekleurd met verschillende kleuren verf.
Doordat de foam lekker dik is kun je makkelijk kleuren met verf, tot slot heb ik de tag gesprayed met een glimmermist, hierdoor krijg je de mooie glans.
De hele tag heb ik op een vierkante kaart geplakt, twine, spoeltje en een flesje met een persoonlijke tekst erin en klaar is mijn verjaardagskaart.
De andere kaart heb ik gemaakt met de cheery linn stansjes uit papier. Ook deze heb ik op de kaart geplakt, samen met 2 gekartelde cirkels. Het geheel gesponst met gesso en daarna gekleurd met blauwe verf. Ook hier als laatste een laagje glimmermist gegeven en daarna gemat op een blauwe kaart.
De takjes heb ik nog wat extra kleur gegeven met 2 groene distress markers en langs de kant hier en daar een wit accentje. De vlinder heb ik ook nog een keer los op de andere vlinder geplakt, het lijfje heeft een glans van glossy accents.

De tekst tag is van Kaisercraft, Periwinkle, randjes wat aangezet met inkt en die heb ik met 3D tape opgeplakt. Als laatste heb ik de bloemetjes bevestigd, de kleine bloemetjes zijn bewerkt met Utee.
Zoals jullie kunnen zien is deze variant minder dik, maar toch geeft het relief aan je kaart. Ik vond het erg leuk om hier mee te experimenteren en ik hoop dat jullie dat ook gaan doen. De meeste spullen zijn uiteraard verkrijgbaar in de webwinkel van ScrapPlezier.
Creatieve groetjes van Alida.

4 opmerkingen:

 1. Een heel mooi resultaat met dat foam, chipboard en gesso en hel mooie kleurtjes ook.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi Alida, vrolijke kleuren laat de lente maar beginnen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi Alida, leuk ook de uitleg erbij hoe je het gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dank jullie wel dames en het is heel simpel en erg leuk om te doen en die cheery linn stansjes gaan moeiteloos door foam, geeft een gaaf effect.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...