Creative Oproep bij ScrapPlezier..............

Wil jij Gastdesigner bij ons zijn? Mail ons dan nu via dt@scrapplezier.nl

16 januari 2013

Kaart in een kaart incl. tutorial en Candy

Vandaag heb ik voor jullie een leuke tutorial (vindt ik zelf dan), een kaart in een kaart. Heb hem zelf lang geleden eens gemaakt tijdens een kaarten workshop, maar vond hem zo leuk dat ik hem opnieuw voor jullie heb gemaakt met het mooie kaisercraftpapier Tropicana.

Wil je deze kaart als Candy winnen dat kan, je hoeft er alleen maar dit logo hieronder in je site bar op je blog te plaatsen, dan zien wij ook dat je voor deze leuke candy in aanraking wilt komen en natuurlijk volger worden van ons blog. En natuurlijk hieronder een bericht achterlaten dat je voor deze kaart in aanmerking wilt komen.


Veel plezier ermee als jullie hem gaan maken en anders kunnen jullie hem nog altijd proberen te winnen via de Candy.

Gebruikte materialen:

cardstock, designpapier tropicana, inkt distressinkt tea dye, embellisments, stukje kant, stansjes of stempelafdrukjes en je basis spullen.

Basiskaart is 27 x 14 cm die we rillen op 5.1 en 16.1 dit is vanaf  0 cm gemeten. rond aan de linkerkant de boven en onderkant met een hoekpons de kanten af.

4 stukken designpapier  van 13.5 x 10.5 cm en 2 stukken van 13.5 x 4.8 cm
Rond van de 2 kleinere stukken van een stuk de rechter boven en onderkant vanaf  en van het andere stuk doe je dit aan de linker kant. Plak dit nadat je de randjes beïnkt hebt op de kaart.


Snij een stukje cardstok van 8.5 x 8.5 (randen weer beïnkten) en snij een bijpassend stukje designpapier van 8 x 8 cm ook hier de randen beïnkten.

Zoek een bijpassende stempel, plaatje of stansjes uit wat je op dit kaartje kan plakken. Ik heb gekozen voor de vlinderstans van Cheery Linn small butterflys en small wings. Heb de vlinders beïnkt met de distress inkt zodat ze niet zo wit zijn.


Hieronder kan je zien hoe je de Angel wings uitstanst. Je neemt ene stukje designpapier, dat vouw je dubbel en leg daar je stans tegen (zie foto3) dan haal je hem door je stansaparaat en dan krijg je wings zoals op de 5de foto.


Plak dit vierkant kaartje half op de grote kaart en werk het af met (in mijn geval de stansjes) tekstestempel friendship en pearls chino. Plak eerst de wings op je kaartje (alleen op het middenstuk plaksel doen), plak daarboven op de butterflys ook alleen in het midden plaksel doen, werk het af met wat pearls en een stempel.

Snij dan een strook cardstock van 13.5 x 2 cm en een stuk designpapier van 13.5 bij 1.6 cm. Beïnkt weer allen randen en plak deze op elkaar. Neem dan een stukje kant van 13.5 cm en plak dit onder  het cardstok, zodat er een mooie rand kant zichtbaar blijft. Plak dit alles op de voorkant rechts op de kaart.

Neem een rond klittenband en plak die op de kaart (zie voorbeeld) dit wordt de sluiting van je kaart.

Draai de kaart om en ga met de binnenkant aan de slag. 
Snij een stukje designpapier van 13.5 x 5 cm rond aan de linkerkant de hoeken boven en onder af. De randen weer beïnkten en plak dan op de boven/onder en de linker zijkant dubbelzijdige tape (smal). plak dit dan aan de rechtse kant op je kaart, zodat er een pocket ontstaat.

Plak nu nog een uitgestanste butterflys en wings  op het middenstuk van de binnenkaart en op het pocket 2 bloemen en een pearl chino.

Leg deze kaart nu aan de kant deze is zover af op het kleine kaartje na dan wat in de pocket wordt gestopt. Dat kaartje gaan we nu maken.

Neem een stuk cardstok van 18 x 9 cm en ril dit op het midden, vouw het zodat je een kaartje krijgt van 9 x9 cm. Pons met een hoekpons aan de rechterkant van de kaart onder en boven de hoekjes af, beïnkt wederom de randen weer met de distressinkt.
Snij van designpapier 1 stuk van 8.5 x 8.5 cm en een ander stuk designpapier van 8 x8 cm. Pons van de randen  aan de rechterzijde boven en onder de hoekjes af en beïnkt de randen weer.Plak dit dan op elkaar op je kaartje.

Snij een strook cardstok van 8.5 x 2.5 cm en een stuk designpapier van 8.5 x 2.1cm, beïnkt dan weer alle randen. Snij een plaatje of stempelafdrukje en mat dit op een strookje cardstok, (wederom alle randen beïnkten).Plak dit op het kaartje en werk het geheel af met een bloemetje blue ice en een pearl chino.

Stop dit kleine kaartje in de pocket van de grotere kaart.

Als laatste neem je een stukje naturel twineflesje gevuld met zand (je kan het ook met bv kraaltjes, embossingpoeder etc. vullen) en een bedel. Draai de twine dubbel om de kaart en bind er dan het flesje en de bedel aan werk het af met een mooie strik en klaar is je twee in een kaart.


Veel plezier met het maken van deze kaart in een kaart. Als je hem gemaakt hebt zou je dan een linkje in het blogbericht achter willen laten zodat ik jullie kaarten ook kan bewonderen, is altijd leuk om te zien wat andere mensen ervan maken.

Plezierige groetjes Yvon.

9 opmerkingen:

 1. Wow...Yvon wat geweldig...hoe krijg je het weer voor elkaar!!!
  Jammer dat ik niet mee mag doen voor de Candy, ik had hem graag willen hebben....ben nu wel een beetje jaloers hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad Wow, wat een geweldig mooie kaart en wat een duidelijke uitleg, die ga ik zeker een keer maken. Jammer ook dat ik niet mee mag doen, want net als Astrid vind ik het een supermooie kaart die hier erg mooi zou staan. Bedankt voor de tip van de angel wings, ik heb em ook en kreeg het nog niet voor elkaar (had me er nog niet in verdiept), maar nu snap ik het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is de uitleg toch ergens goed voor, haha

   Verwijderen
 3. Ook hier Wow! mooie kaart en goed uitgelegd.
  Helemaal Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is erg mooi Yvon.
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw wat een mooie kaart,en een goede uitleg die moet ik eens gaan proberen te maken.Maar ik waag toch ook wel een gokje op deze mooie kaart !!!heb de candy op mijn blog geplaatst.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie kaart in een kaart en tutorial en die wil ik wel winnen. Leuk die vlinders ook.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WAUW!! het is zekers een geweldige kaart en ik ga hem maken, ook heb ik eindelijk je logo geplaatst op mijn blog!
  liefs Jetty xxx
  http://henriettecreations.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De candy winnaar is bekend en staat in het bericht va 2 februari

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...