Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten.
Benodigdheden :
150 gram pure chocolade 78% - 2 eieren - 50 gram witte basterdsuiker - 200 ml slagroom
Werkwijze :
1. Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie
smelten in een kom boven
een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de
kom van de pan.
2. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een
mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de
slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
3. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.
4. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het
door de slagroom.
Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het
chocolademengsel.
5. Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat
minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Variatietip:
Geef een twist aan deze klassieker door bij het mengen van de
chocolade met de slagroom
1 tl kardemom en 1 stick espresso (pak 25
stuks) erdoor te roeren.
Ook lekker: voeg 50 ml Amaretto toe, of
bestrooi met geschaafde witte chocolade.
Tip:
Let op het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op
salmonellabesmetting
sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals
kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en
zwangere vrouwen. Voor deze
groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Bron : AllerHande Albert Heijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !