Creative Oproep bij ScrapPlezier..............

Wil jij Gastdesigner bij ons zijn? Mail ons dan nu via dt@scrapplezier.nl

26 december 2015

Kerst Tutorial#9 -- Heerlijke Chocolademousse

Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten.

 Benodigdheden :

150 gram pure chocolade 78% - 2 eieren - 50 gram witte basterdsuiker - 200 ml slagroom

Werkwijze :

1. Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven 
een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.

2. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.

3.  Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor. 

4. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. 
Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel. 

5. Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat 
minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

 Variatietip:

Geef een twist aan deze klassieker door bij het mengen van de chocolade met de slagroom 
1 tl kardemom en 1 stick espresso (pak 25 stuks) erdoor te roeren. 
Ook lekker: voeg 50 ml Amaretto toe, of bestrooi met geschaafde witte chocolade. 

Tip:

Let op het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting 
sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en 
zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...