Creative Oproep bij ScrapPlezier..............

Wil jij Gastdesigner bij ons zijn? Mail ons dan nu via dt@scrapplezier.nl

26 november 2012

Clear Album!

Ik kreeg van Helena dit mooie clearalbum van KaiserCraft met de vraag of ik er iets mee wilde maken.
Nou, daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. In oktober zijn we met vrienden naar de Batavia geweest in Lelystad en daar heb ik erg veel foto's gemaakt die prachtig passen in dit mooie clearalbum.
Ik heb gebruik gemaakt van de schitterende papierlijn van KaiserCraft Periwinkle. Eigenlijk komt alles uit de mooie complete paperpad van deze lijn. Als je met een clearalbum gaat werken is het belangrijk om steeds goed te kijken hoe je de foto's en het papier opplakt. Het is het mooiste om ze over elkaar te laten vallen of zoals ik bijvoorbeeld op de 1e pagina heb gedaan de helft van de pagina leeglaten zodat je de bovenkant van het schip op de 2e pagina er doorheen kunt zien.

Ik heb alle foto's gemat. Op de voorste pagina heb ik een rub on geplakt uit mijn eigen voorraad, maar je kunt ook bijvoorbeeld met stazon inkt een mooie swirl stempelen. Het lijkt net of dit in het album zelf zit. De binnenkant van de 4 pagina's zien er zo uit. Ik heb veel met 3D gewerkt en ook jute en touw en een label met journaling in mijn boekje verwerkt.





Aan de bindringen heb ik een heleboel bedeltjes, een labeltje en touw gehangen. Ik heb het lekker stoer gehouden met klosjes die ik wat aan heb gezet met distress inkt.
De bedeltjes heb ik gemaakt met krimpy dinky, dit is zulk leuk spul en als je het verhit met de heatgun heb je zo geweldig mooie bedeltjes. Ik heb rondjes gestanst uit de krimpy dinky en daar met stazon inkt op gestempeld. Voor het krimpen heb ik er alvast een gaatje in gemaakt en dan is dit het resultaat. Let er op dat je na het krimpen als het plastic nog heet is er even een acrylblok op legt om je bedel mooi recht te krijgen.
Ik hoop dat jullie inspiratie opdoen door mijn blogberichtje en wie weet zelf aan de slag gaan met een mooi clearalbum of misschien wel met krimpy dinky. Bedankt voor het kijken en tot een volgende keer.
Creatieve groetjes van Alida.

4 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige mooi album Alida. En krimpie dinky heb ik ook nog ergens liggen blijft toch leuk als je het zo weer ziet. Een zeer mooie herinering

  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuk boekje Alida, maar dat wist je natuurlijk al.
  Leuk met dat touw eraan en krimpie dinkie maakt het helemaal af! En dat flesje is gewoon te cute...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is echt heel gaaf geworden Alida, heerlijk zo stoer en mooi uitgewerkt ook!
  wat een goed idee van je die krimpie dinkie bedeltjes..mooi geworden
  xox
  linn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig album, mooie herinnering aan Batavia Stad - Lelystad....
  Mooie details Alida....krimpie dinkie...leuk om dat ook weer eens te zien, ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar je krijgt er wel unieke embellisments van!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for comming by !
Bedankt voor je bezoek !
Obrigada pela visita !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...